HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg sertészsír
4 evőkanál porcukor
5 dkg élesztő
4 db tojássárga
1 dl tej
1 csipet só
A töltelékhez:
50 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 teáskanál őrölt fahéj
1,5 dl tej
2 citrom reszelt héja
1 csipet őrölt szerecsendió
A tetejére:
4 db tojássárgája
4 db tojásfehérje

ELKÉSZÍTÉS:
Egy tálba tesszük a lisztet, a margarint, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót, és elmorzsoljuk. Egy másik edényben simára keverjük az élesztőt, a tejet és a tojássárgákat, majd a lisztes keverékhez öntjük, és összegyúrjuk. 4 felé osztjuk, cipó formájúra alakítjuk, majd fóliával letakarva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Elkészítjük a tölteléket. Egy tálban elkeverjük a száraz összetevőket, majd leöntjük a felforralt cukros tejjel. Jól átkeverjük, majd fóliával letakarva ezt is hűtőszekrénybe tesszük.

A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, majd a tölteléket ráhalmozzuk, és egyenletesen elsimogatjuk rajta úgy, hogy körben a szélén elhagyunk 1,5-2 cm-t. Először a tészta rövidebb oldalait, majd az alsó hosszabb oldalát is felhajtjuk, és lenyomkodjuk a töltelékkel egy vonalban. Innen 
elkezdjük jó szorosan feltekerni. A tetejét megszurkáljuk villával. 

Bekenjük tojássárgájával, majd hűvös helyen pihentetjük, amíg teljesen rá nem szárad. Kb. fél óra múlva átkenjük tojásfehérjével, és ezt is megvárjuk, míg rászárad.

180 fokon sütjük (alsó-felső sütésen), 30 percig.

Ha kihűlt, szeletelhetjük. Ugyanezt a tésztát mákkal is megtölthetjük.