Készítsünk a hétvégén sült oldalast, mellé pedig süssünk savanyúkáposztát.
Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 1,5 kg savanyú káposzta, 80 kg burgonya, 20 dkg liszt, 1 tojás, 2 vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, egész kömény, őrölt bors, babérlevél, só, zsír

Elkészítés: Az oldalast a csontok mentén daraboljuk fel kb. 2-3 ujjnyi csíkokra, dörzsöljük be sóval, borssal. Hevítsünk zsírt egy serpenyőben és enyhén pirítsuk meg benne a húsokat, majd öntsünk fel kevés vízzel, szórjuk meg köménnyel, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát, az edényt fedjük le és pároljuk puhára a húst, ezután pirítsuk zsírjára és süssük mindkét oldalát szép pirosra.

Közben a káposztát hideg vízzel öblítsük át. Felhevített zsiradékon pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát és keverjük bele a káposztát, adjunk hozzá babérlevelet és köményt, sózzuk, borsozzuk. Ezután öntsük a fűszeres káposztát egy zsírral kikent tűzállótálba és 200 Celsius fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.