A cigánypecsenye szinte a legtöbb magyarosnak mondott étteremben elérhető, és ennek köszönhetően rengeteg ember egyik kedvenc étele, amit nem biztos, hogy idáig otthon is elkészítettek. Pedig a valóság az, hogy nagyon egyszerű ételről van szó, amit bárki el tud készíteni, és a siker garantált!
Hozzávalók / 3 adag

25 dkg sertéstarja
15 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
1 teáskanál majoranna
2 ek mustár
4 ek napraforgó olaj
bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés

A páchoz egy keverőtálba öntsünk olajat, amire reszeljük rá a fokhagymákat, majd szórjuk bele a fűszerpaprikát, és a majorannát.
Adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk-borsozzuk az egészet, majd rendesen keverjük el.
A hússzeleteket vágjuk ujjnyira, és semmiképp ne klopfoljuk ki őket! Majd egy ecset segítségével kenjünk be őket oldalanként, de ha nincs ecsetünk, akkor mártogassuk a pácba a szeleteket. Majd lefedve minimum 1 órát pácoljuk, de minél tovább hagyjuk a pácban, annál jobb lesz a végeredmény!
A füstölt szalonnát is vágjuk szeletekre, lehetőleg ujjnyinál kicsit kisebbre. Majd metéljük be a szeleteket, és forró serpenyőbe süssük meg őket.
A szalonnából kisült zsírban süssük meg a sertéstarját, oldalanként 4-5 percig.
Tálaljuk az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával úgy, hogy a hússzeletekre a sültszalonna-taréjokat tesszük.