Ezt a tortát az osztályomnak sütöttem. Boldogan majszolták valamennyien! Nem 12 főnek, hanem 36 személynek is bőven elég ez a nagy torta! (A recept feltöltésekor a 12 adag volt a legnagyobb szám, amit választhattam.)
Hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a piskótához
8 db tojás
25 dkg finomliszt
4 dkg cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
25 dkg cukor
3 ek víz
2 ek napraforgó olaj
1 csipet só

Hozzávalók a gesztenyés krémhez
1 l tej
4 dkg étkezési keményítő
2 tasak vaníliás pudingpor
3 db tojássárgája
20 dkg vaj
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg gesztenyemassza
1 ek rum

Hab és csokoládé a díszítéshez
250 ml habtejszín (növényi tejszín is megfelel)
1 csomag habfixáló (a növényi tejszínhez nincs szükség habfixálóra és porcukorra)
3 dkg porcukor
9 dkg tortabevonó
3 ek napraforgó olaj

Elkészítés

Piskóta
A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és a szódabikarbónával.
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
A fehérjébe egy csipetnyi sót szórunk, és kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a vizet, közben tovább verjük a habot.
A kristálycukrot kanalanként adagolva belekeverjük. A sárgájákat is apránként adagolva hozzákeverjük a géppel a tojáshabhoz.
Most már csak fakanállal vagy kézi habverővel dolgozunk tovább.
A hab tetejére rászórjuk a kakaós-sütőporos-szódabikarbónás liszt egy részét, hozzáadjuk a 2 ek. étolajat, és óvatosan belekeverjük a liszttel együtt a habba. A többi lisztes keveréket is hozzákeverjük, de nagyon óvatosan, több részletben, nehogy összetörjön a hab.
Egy előre kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. A tepsi közepétől kissé húzogassuk a széle felé a masszát, mert úgy lesz szép egyenletes és egyforma vastagságú a piskótánk. A tepsi oldalait egyáltalán ne zsírozzuk, akkor sütés után sem fog összeesni a széle a tésztának. Ha lehet, teflonos, mély tepsit használjunk!
Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, majd még 25-30 percig 180 fokon hőlégkeveréses sütőben. (Tűpróba.)
A piskótát a tepsiben hagyjuk kihűlni 1-2 óráig, és csak hidegen vágjuk 3 egyenlő lapra. A széleit késsel bevágjuk, belehelyezünk egy szál erős cérnát, majd a cérnaszál két végét keresztezve elvágjuk a piskótát a cérna húzásával. Ezt megismételve elvágjuk a másik lapot is.

Gesztenyés krém
A pudingporokat az étkezési keményítővel (vagy liszttel), a tojássárgájákkal és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
A többi tejet felforraljuk 10 dkg cukorral. Mielőtt felforr, gyors mozdulatokkal belekeverjük a tojásos, pudingos, tejes keveréket. Sűrűre főzzük.
Belekeverjük a kis darabokban hozzáadott gesztenyét, majd kihűtjük.
A 20 dkg vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral és a rummal, majd a hideg pudinghoz adjuk.
Gépi habverővel kihabosítjuk a krémet, és megtöltjük a tortát. Kívül is bevonjuk a tortát ezzel a krémmel.

Hab és csokoládé a díszítéshez
Gőz fölött a 3 ek. étolajjal felolvasztjuk a tortabevonót, és a tortára öntjük.
Elkészítjük a habot a díszítéshez, és tetszés szerint kidíszítjük a tortát.