Ha nem megy már a húsvéti sonka, és tojásból is van pár maradék, akkor ez a tökéletes megoldás!
Hozzávalók / 4 adag

5 db burgonya (nagyobb, de nem óriási)
40 dkg főtt sonka (tisztított mennyiség)
5 db tojás
350 g tejföl
10 dkg füstölt sajt
0.5 dl tej
1.5 ek sertészsír
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A krumplit megfőzzük, majd lehűtjük, megpucoljuk és felvágjuk.
A megmaradt sonkánkat lapos, falatnyi darabokra vágjuk, a zsírosabb részeket kivágjuk.
A tojást keményre főzzük, felkarikázzuk.
A tejfölt tálba tesszük, kikeverjük a sajt 3/4 részével, az olvasztott zsírral és a tejjel.
Egy tepsit kikenünk vajjal, rákarikázunk egy sor krumplit, majd sonkát és tojást. Ráteszünk pár kanál sajtos tejfölt, kicsit elkenjük. Addig folytatjuk, míg van hozzávalónk - a tetejére krumpli kerüljön, amit vastagon megkenünk a tejföllel, majd megszórunk a sajt maradékával.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-40 percig sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején.