Aki szereti a mákos süteményeket, annak kiváló választás lehet ez az édesség. Húsvétra főleg alkalmas, de szerintem a hétköznapokon is megállja helyét!
Hozzávalók / 6 adag

tészta
8 db tojás
35 dkg porcukor
1 teáskanál vanília aroma
40 dkg mák (darálva)
2 csomag vaníliás cukor
2 púpozott ek finomliszt
1 csomag sütőpor
1 dkg vaj (forma kenéséhez)
1 csapott ek finomliszt (forma hintéséhez)
krém
20 dkg mák
50 dkg mascarpone (2 doboz)
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3 dl habtejszín (felverve)

Elkészítés

tészta
A tojásokat fehérré felhabosítjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk az aromát. Hozzákeverjük a darált mákot, majd a sütőporral elkevert, kevéske lisztet is. Alaposan elegyítjük.
Vajazott, liszttel hintett 2 db őzgerincformába öntjük a masszát, megsütjük 200 fokon. (Ha nincs 2 forma, akkor elfelezzük a masszát, és külön-külön sütjük.) Ha kihűlt, a bordák mentén felszeleteljük, és mindegyik szeletet megkenjük krémmel, majd egymás mellé ragasztjuk.
A külsejét is megkenjük krémmel. Kevés mákot hintünk rá. Rézsút szeletelve tálaljuk! Jó étvágyat!
krém
A mascarponekrémet óvatosan elkeverjük a felvert tejszínnel és a cukrokkal. Beleforgatjuk a darált mákot.