Karácsonyra, húsvétra kiváló desszert.
Hozzávalók / 6 adag

Tésztához:
7 db tojásfehérje (ha kicsi, 8 db)
9 dkg mandulaliszt (vagy Szafi fitt lisztkeverék)
10 dkg aszalt gyümölcsök (cukrozatlan, paleo)
8 dkg dió
8 dkg mazsola
1 db narancshéj
1 db citromhéj
1 csipet só
3 ek kókuszolaj
szegfűszeg ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
kardamom ízlés szerint
10 csepp édesítőszer ( vagy ízlés szerint)
Mázhoz:
15 dkg étcsokoládé (paleo csokoládé vagy 70%-os keserű csoki)

Elkészítés

Az aszalt gyümölcsöket és a diót apróra vágjuk, hozzáadjuk a mazsolát, a fűszereket és a Szafi süteménylisztet. Ráreszeljük egy megmosott narancs és citrom héját, összekeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csepp citromlével, csipet sóval, majd hozzáadjuk a folyékony kókuszolajat. Ha nem Szafi fitt lisztből készítjük, akkor édesítőt adjunk hozzá. A habhoz hozzákeverjük a szárazanyagokat.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra (alsó-felső sütés), közben egy őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a habos masszát. Kb. 30-35 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, lehúzzuk a papírt róla, és rácson hagyjuk kihűlni. Paleo csokit mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztjuk, és bevonjuk vele a gyümölcskenyeret. Félbevágott dióval díszítjük.