Ha laktatóbbá akarjuk tenni a levest, főzhetünk bele rizst vagy tésztát is. Lestyán helyett használhatunk petrezselymet vagy kaprot. Tálalhatjuk tejföllel is.
Hozzávalók / 4 adag

2 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma
1 nagy db sárgarépa
1 db burgonya (nagy)
75 g zeller
0.5 közepes db piros kaliforniai paprika
1.25 l alaplé
200 g konzerv paradicsom (darabos)
250 g darált sertéshús
1 db tojás
30 g rizs (2 ek.)
1 ek petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 citromból nyert citromlé (ízlés szerint)
2 ek lestyán

Elkészítés

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
Az olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a zöldségeket, és további 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel. Felfőzzük, kb. 15 percig főzzük.
A húst összevegyítjük a rizzsel, a tojással és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk, dió nagyságú gombócokat formázunk.
A gombócokat és a paradicsomot leveshez adjuk, felfőzzük, és további 20 perc alatt készre főzzük.
Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, és megszórjuk az apróra vágott lestyánnal.