Hidegen, melegen egyaránt finom zöldséges szósz. Friss kenyérrel, pirítóssal, tésztával, vagy akár húsok mellé is nagyon finom. Nekem tetszett a szósz enyhén darabos állaga, de nyugodtan lehet pürésíteni is.
Hozzávalók / 4 adag

1 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db padlizsán
1 közepes db piros kaliforniai paprika
3 nagy db paradicsom
3 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
chilipehely ízlés szerint
2 ek petrezselyem

Elkészítés

A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A padlizsánt meghámozzuk, kockákra vágjuk. A paprikát kockákra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, kockákra vágjuk.
A hagymát az olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a padlizsánt, és további 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, fokhagymát és a paprikát, és további 5 percig dinszteljük. Sóval, borssal és a chilivel ízesítjük, majd lefedve kb. 15-20 percig főzzük.
Hozzákeverjük a petrezselymet. Ha túl sűrű, adjunk hozzá kevés vizet.