Szeretem a kínait. Nem is olyan régen kedves barátom mutatta nekem ezt a receptet, és gondoltam, kipróbálom. Nagyon finom lett a végeredmény. 
Hozzávalók / 4 adag

Pác
1 db csirkemell filé
2 gerezd fokhagyma
1 hüvelykujjnyi gyömbér
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 db tojásfehérje
2 púpozott ek kukoricakeményítő
1 ek szójaszósz
5 ek olívaolaj

Szósz
1 hüvelykujjnyi gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1.5 kávéskanál chilipehely
4 dl passzírozott paradicsom
1 ek szójaszósz
koriander ízlés szerint
1 db újhagyma
1 ek olívaolaj

Elkészítés

Pác
A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy tálba tesszük.
A gyömbért megtisztítjuk, és a fokhagymával együtt lereszeljük, majd a csirkéhez adjuk, majd mehet bele az összes többi pác alapanyag, majd alaposan összekeverjük, és félretesszük 10 percre.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolaj egy részét, majd ropogósra sütjük a csirkefalatokat. Papírtörlőre szedjük, míg elkészítjük a szószt.

Szósz
Ugyanabban a serpenyőben egy kevés olajat még hozzáadva megpirítjuk a fokhagymát, a gyömbért, majd a chilipelyhet, vigyázva, hogy ne égjenek meg!
Hozzáöntjük a paradicsomszószt, majd a szójaszószt, és beleforgatjuk a sült csirkemellet.
Mikor a szósz már majdnem besűrűsödött, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és a koriandert is. Pár percig főzzük még, majd tűzről lehúzva pihentetjük.