Egy 1978-as Magyar Konyha Magazin receptje, melyet minden évben újévre és húsvétra elkészítünk.
Hozzávalók / 4 adag

25 dkg gépsonka
40 dkg franciasaláta alap
10 dkg ecetes torma
15 dkg vaj
5 dkg finomliszt
2 dl tej
1 kk só
1 teáskanál cukor

Elkészítés

5 dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl forró tejjel, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik, és elválik az edény falától, majd lehűtjük (ez a besamel mártás).
Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg vajjal és az az ecetes tormával.
Sóval, kevés cukorral ízesítjük, és hűtőbe tesszük.
A franciasalátát tálra tesszük.
A sonkaszeletek közepére megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, és felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra helyezzük.
A sonkatekercs két végét csillagcsővel ellátott habzsák segítségével utólag töltjük.
A maradék tormakrémmel díszíthetjük.