Szüleimnél mindig van mindenféle finom házi dolog, így nem volt nehéz laktató és minőségi egytálételt varázsolni a Hozzávalókból.
Hozzávalók / 6 adag

7 dkg füstölt szalonna (8-10 szelet)
3 kis db vöröshagyma
50 dkg tészta (nekem masni volt, de bármi jó)
40 dkg juhtúró
11 dkg sajt (házi tehénsajt volt, de más is jó)
3 ek tejföl (elhagyható)

Elkészítés

Sós vízben megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk. Lecsepegtetjük.
A szalonnaszeletek zsírját kiolvasztjuk, hogy szép ropogós szalonnachipset kapjunk. A kiolvadt zsírral kikenünk egy tűzálló, magas falú edényt. A ropogós szalonnaszeleteket apró kockákra vágjuk.
A hagymákat is megpucoljuk, felszeleteljük.
Elkezdjük a rétegezést: az edény aljába egy sor tészta, erre szórjuk a szalonnachips és a hagymakarikák 1/3-át, és bőven meghintjük túróval. Majd megint tészta, szalonna, hagyma, túró. A legtetejére tészta kell kerüljön, amit beborítunk a tehénsajttal.
10-15 percre sütőbe tesszük, hogy a túró összeolvadjon és a sajt a tetején megpiruljon.
Ízlés szerint tálaláskor tejföllel fogyaszthatjuk.