Nagyon szeretjük a tartalmas leveseket, ez pedig igen gazdag változat. :)
Hozzávalók / 8 adag

1 db nagy csirkemell (csontos)
30 dkg csirkezúza
30 dkg csirkemáj
15 dkg csirkeszív
2 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes db paprika
1 közepes db paradicsom
30 dkg csiperkegomba
2 közepes db sárgarépa
1 db citrom
1 közepes db fehérrépa
1 kis db zeller
1 kis db karalábé
25 dkg zöldborsó
2 közepes db burgonya
1 csokor petrezselyem
himalája só ízlés szerint
bors ízlés szerint
tárkony ízlés szerint
2 dl főzőtejszín
3 l víz
20 dkg csigatészta

Elkészítés

Kevés zsiradékon a hagymát, majd a fokhagymát megdinszteljük, hozzátesszük a (megmosott, felkockázott) paprikát és paradicsomot, és körülbelül 10 percig (szükség esetén kevés vízzel) tovább dinszteljük.
Megmossuk a csirkemellet, májat, szívet, zúzát, és ízlés szerint felkockázzuk, daraboljuk. A máj kivételével feltesszük főni, körülbelül 3 liter vízben. Hozzátesszük a sót, (a megmosott, apróra vágott) petrezselymet, (a megmosott) citromdarabot, borsot és a tárkonyt.
Közben a zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, és ízlés szerint daraboljuk. A zöldborsó és a burgonya kivételével hozzátesszük a forrásban lévő húshoz. Az egészet addig főzzük, amíg a hús le nem esik a csontról (ez körülbelül másfél óra).
Ezután hozzátesszük a májat, a kifejtett, megmosott zöldborsót és a kockára vágott burgonyát, majd körülbelül még 15 percet főzzük. Közben a tésztát egy másik fazékban megfőzzük, leszűrjük.
Ezután hozzáöntjük a tejszínt, majd még néhány percig forraljuk. A tésztával és friss tárkonnyal vagy petrezselyemmel tálaljuk.