Nem túlzás, ha azt mondom; évekig kutattam a tökéletes rántotta receptjét. A selymesen lágy, mégsem nyers rántotta a befutó nálam. Éppen ezért tartom ezt az Elkészítési módot a legjobbnak, mert puha és lágy marad a tojás, mégis biztosak lehetünk benne, hogy mindenhol átsült.
Hozzávalók / 1 adag

3 db tojás
1 dl tej
1 ek vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

Egy serpenyőben vajat forrósítunk.
A tejet és a tojásokat egy tálba öntjük, majd lazán felverjük. Nem kell, hogy teljesen egyenletes és habos legyen! Elég, ha nagyjából összekeveredtek. (Én rendszerint zabtejet használok, de minden -nem édes- magtej is megfelel.)
Sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósodott vajra öntjük. Innen már minden a szokásos kerékvágás: Megvárjuk, míg egy kicsit letapad, majd egy fakanállal középre húzogatjuk a részeket, át is fordíthatjuk, ahogy tetszik.
Forrón tálaljuk!