Nemrég megosztottam a saját verziójú hamis skót tojás receptemet, de most jöjjön az eredeti verzió is, amit rendszeresen készítek egy ideje.
Hozzávalók/ 8 adag

8 db főtt tojás (S vagy M-es méretűnél ne legyen nagyobb)
1 kg kolbászhús
1 közepes db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek mustár
szerecsendió ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 db tojás
15 dkg finomliszt
15 dkg zsemlemorzsa (szezámmagosat használtam)

Sütőzsiradék
5 dl napraforgó olaj

Elkészítés

Bontsuk ki a kolbászhúst, és tegyük egy tálba, adjuk hozzá a mustárt és a fűszereket. 8 db tojást rövid ideig főzzük, kb. 4 percig, hogy a belsejük kocsonyás és kissé folyós maradjon. Hűtsük le, és "csomagoljuk" be a húsadagunkba egyenletesen, szép kérget formázva.
Panírozzuk a szokásos módon, és süssük aranybarnára bő olajban őket.
Akár reggelire is savanyúsággal, de akármikor készítjük is, egy kiadós, laktató ételből lakmározhatunk majd!