Vettem egy nagy zsák krumplit, és volt rajta egy recept. Azt mondta, hogy gyúrjam be a kedvenc fasírtomat, töltsem meg a nyers burgonyát vele, majd a mikróban főzzem meg. Nagyon megtetszett az ötlet, de mivel heten vagyunk, szerintem a mikró kipurcant volna ennyi sütéstől.
Hozzávalók/ 8 adag

1.5 kg burgonya (nekem ez 8 jó nagy szem volt)
2 ek olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
0.5 db zöld kaliforniai paprika
1 közepes szár halványító zeller
50 dkg darált marhahús
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál fekete bors
2 teáskanál fűszerpaprika
1 db tojás
8 ek barbecue szósz

Elkészítés

A burgonyákat alaposan sikáljuk meg, tegyük fel egy nagy lábasba hideg vízzel főni. A sót nehogy kifelejtsük a vízből, mert akkor szétreped a krumplink (Éva-Anyóca tanácsa). Félig megfőzzük. Leszűrjük a levet, hagyjuk kicsit hűlni. A burgonyákat félbevágjuk, a közepüket kiskanállal óvatosan kikaparjuk. Kb. 1 cm vastag falat hagyjunk körben. Egy nagy tepsibe sorakoztatjuk a krumpliladikokat.
Amíg a burgonya elkészül, egy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, paprikát meg zellert, csipetnyi sóval. Tegyük félre hűlni.
A darált húst tegyük egy nagy tálba (ha inkább a hús ízét szeretnénk érezni, akkor duplázzuk a mennyiséget, viszont akkor a krumpli kivájt belsejét nem kell a töltelékhez rakni), adjuk hozzá a kihűlt zöldségeket, a finomra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hintsük meg paprikával, üssük bele a tojást. Gyúrjuk össze a kihűlt burgonya belsejével. A ladikok belsejét sózzuk, rakjuk meg töltelékkel, jó púposan.
Öntsünk pici vizet a tepsibe, fóliázzuk le. Forró sütőbe téve, 25 percig sutjuk.
Vegyük le a fóliát, kanalazzunk barbecue szószt mindegyik fasírtos burgonya tetejére. Tegyük vissza kicsit pirulni, 10-15 percre.