Zöld és sárga, tavasz és természetesen pitypang. Egyszerűen mesés!
Hozzávalók/ 4 adag

leves
5 marék pitypang (levele és virága)
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
7 dl zöldség alaplé
4 db tojássárgája
1 kávéskanál kurkuma
5 dkg vaj
0.5 ek citromlé
2.5 dl rizstej (rizstejszín)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint

sajtkorong
1 db tojásfehérje
5 dkg trappista sajt
10 dkg sajt (wasabis gouda sajt - zöld színű)
1 evőkanál finomliszt
0.5 ek olívaolaj

Elkészítés

leves
A fél adag vajon megfonnyasztjuk a pitypangadagot (jó alapos mosás után, természetesen), felöntjük az alaplével, és jól kifőzzük a zöld színét. A másik adag vajon megdinszteljük a hagymákat, és hozzátesszük a készülő leveshez. Fűszerezzük ízlés szerint (kurkumával is itt színezzük meg, így nyeri el a világos sárgászöldes színét), majd turmixoljuk, és apró lyukú szűrő segítségével leszűrjük. Félretesszük a levél pestoszerű törmelékét. A levest hígítjuk, amennyiben túl sűrű lenne.
A rizsfőzőkrémhez kimerünk egy keveset a levesünkből, és összekeverjük, majd óvatosan, kevergetés mellett hozzáadjuk a léhez. Továbbá jöhet a kanál citromlé, a forralás és a 4 tojássárgája egészben. A citromleve golyókként egybetartja majd az egyik adag levesbetétünket.

sajtkorong
A másik fele a levesbetéteknek a pestós sajtos korongok.
Ehhez felverjük habosra a tojásfehérjét. Lereszeljük a sajtokat, beletesszük a lisztet és a pitypang törmeléket is, majd jól összedolgozzuk a tojáshabbal.
Az amerikaipalacsinta-sütőt kiolajozzuk, és belehelyezzük a masszát korong formákba. Mindkét felét jól átsütjük.
A zöld krémleves, a sült sajtíz és a tojás mennyei ízorgia a szánkban.
Jó étvágyat!