A múlt héten jártam a Lidl-ben, és volt olcsón málna (megjegyzem, isteni). Mivel imádom a málnát, nem volt kérdés, hogy Anyák napjára málnás süti lesz. Ez lett belőle. Érdemes megcsinálni, mert isteni lett.
Hozzávalók/ 6 adag

Piskóta
6 db tojás
12 dkg finomliszt
12 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
1 citromból nyert citromhéj
1 csomag vaníliás cukor

Csokikrém
4 ek nádcukor
5 dkg étcsokoládé
2 dl növényi tejszín (Creme Patisserie Decor)

Vaníliás krém
5 db tojássárgája
2.5 dl rizstej
2 dl növényi tejszín (Creme Patisserie Decor)
5 dkg cukor
1 teáskanál vanília aroma (ízlés szerint)
50 ml rumaroma (ízlés szerint)
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl növényi tejszín

Málnahab
3 dl növényi tejszín (Creme Patisserie Decor)
20 dkg málna (fagyasztott)
1 csomag vaníliás cukor

Díszítés
10 dkg málna

Elkészítés

Piskóta
Az egész tojásokat a cukorral a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük robotgéppel. Ne sajnáljuk rá az időt. Én legalább 5 percig vertem. Amikor sűrű krémszerű állagot kapunk, apránként beleszitáljuk a liszt és a sütőpor keveréket. Óvatosan összeforgatjuk.
Egy 20×30 cm-es tepsi alját sütőpapírral béleljük, az oldalát pedig vajjal megkenjük, majd lisztezzük. Beleöntjük a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk kb 25-30 percre. Tűpróba. Ha kész, elzárjuk a sütőt, és hagyjuk egy kicsit hűlni a piskótát. Kb. 10-15 perc elteltével kivesszük, kiborítjuk, levesszük a papírt, majd visszatesszük a tepsibe, és kihűtjük.

Csokikrém
A cukrot felolvasztjuk egy kisebb edényben. Amikor karamellizálódott a cukor, levesszük a tűzhelyről, és óvatosan hozzáöntöm a tejszín egy részét. A cukor össze fog ugrani, de türelem, mert visszaolvad.
Amikor ez megtörtént, beletörjük a csokit, és azt is felolvasztjuk. Ilyenkor elkezd besűrűsödni. Most jön a többi tejszín. Csak óvatosan, mert nem szabad, hogy nagyon felhíguljon. Maradjon még éppen kenhető.
A piskótát kettévágjuk hosszában. Megkenjük a karamellás csokival. (Nem baj, ha meleg. Kihűtjük.)

Vaníliás krém
A tejet, a tejszínt a vanília aromát (használhatunk vanília kikapart magját is, nekem nem volt otthon) felforraljuk.
A tojássárgát a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt.
Felöntjük a forró tejjel, majd visszaöntve, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Kihűtjük.
Kb. 1-1,5 tejszínt felverünk, és beleforgatjuk a kihűlt vaníliás krémbe. Majd rákenjük a kihűlt csokis rétegre. Rákerül a piskóta másik fele, amit megkenünk a málnahabbal. Málnával díszítjük.

Málnahab
A tejszínt felverjük. A mirelit málnára szórunk egy kevés cukrot és vaníliás cukrot. Beraktam a mikróba, hogy kiolvadjon. Amikor ez megtörtént, beleöntjük a tejszínhabba, és tovább verjük.