Szeretjük a zöld spárgát, amikor elindul a szezon, nagyon gyakran vásárolok. Olvasgatom a recepteket a Nosalty-n, legszívesebben mindet elkészíteném. Sikerült kettőt összeházasítani, ebből lett ez a recept ebédre.
Hozzávalók/ 2 adag

1 csomag zöldspárga
15 dkg penne
2 ek olívaolaj
3 dkg vaj
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A zöld spárga fás végeit letörjük, a fejeket levágjuk, külön rakjuk, a szárakat kb. 3 cm-s darabokra vágjuk.
A pennét feltesszük főzni. A petrezselymet apróra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben olívaolajon kb. 5-6 percig pirítgatjuk a spárgaszárakat, ezután hozzáadjuk a fejeket, további 3-4 percig együtt pirítjuk őket. Az időközben megfőtt pennét beledobjuk a serpenyőbe, összekeverjük a spárgával.
Hozzáadunk egy kis vajat, meglocsoljuk a citromlével, és ráreszeljük a citromhéjat. Tálalás előtt rászórjuk a petrezselymet. Mehet rá, ha valaki szereti, egy kis parmezánforgács is.