Fenségesen finom süteményt mutatunk, amitől mindenkinek eláll a szava!
Hozzávalók

A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor

A tejszínhabos zseléhez
25 g zselatin
50 ml víz
500 ml habtejszín
50 g cukor
vanília
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
3,5 dl tej

Az epres zseléhez
1 tasak piros tortazselé
500 g eper

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot. A tojássárgájához keverjük hozzá a cukrot és óvatosan adjuk a habhoz. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a habhoz. Egy 26 cm átmérőjű lekapcsolható oldalú tortaformát béleljünk ki papírral és tegyük bele a tésztát, 180 fokon süssük nagyjából 25 percig.

Mikor megsült, hagyjuk kicsit állni és vágjuk le a felső részét. Ha túl magas lett a tészta, ketté is vághatjuk és a felét tetszés szerint felhasználhatjuk más süteményhez.

A zselatin oldjuk fel vízben, az előírás szerint.

A tejszínt keverjük össze a cukorral, öntsük hozzá a feloldott zselatint és verjük fel a habot. Ízesítsük vaníliával. A pudingport és a cukrot keverjük össze, öntsük rá a tejet és a szokásos módon főzzük meg. A pudingot hűtsük ki, majd keverjük hozzá a hideg pudingot a habhoz.

A habot öntsük a kihűlt tésztára és tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy a krém már ne folyjon.

Az epret mossuk meg és tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. Amikor a krém már elég kemény, igazítsuk el rajta az eperszeleteket.

A tortazselét oldjuk fel a tasakon lévő leírás szerint és öntsük az eperre.

A tortát tegyük hűtőbe, amíg a zselé megszilárdul, majd kapcsoljuk le a sütőforma oldalát és szeleteljük.