Azóta mindenki rászokott a családban.
Ha szereted a káposztás tésztát, és az alábbiak szerint készíted el, gyakori vendég lesz az asztalodon. Van, aki már így készíti, de sokaknak még új lehet ez a változat.

Van aki sósan szereti, sok borssal, van aki édeskésen. Van, aki són kívül csak borsikafüvet, vagyis csombort használ. Nem tudjuk Te hogy készítetted eddig, de ajánljuk, hogy kóstold meg így:

Reszeld le a káposztát, sózd be, és hagyd állni legalább 30 percig. Kevés olajra szórj 2 evőkanál cukrot. Karamellizáld, de vigyázz, könnyen megég!

Erre tedd a kinyomkodott káposztát. Kevergetve, fedő alatt párold puhára. Vedd le a fedőt, és sűrű kavargatás mellet hagyd, hogy elpárologjon a felesleges víz.

Sós vízben főzd meg a tésztát. Ha kész, alaposan csepegtesd le, és úgy tedd a káposztához. Kavard össze, és mehet rá bors ízlés szerint.

Frissen is finom, de még jobb, ha megpirítod a káposztás tésztát egy serpenyőben. Jó étvágyat!