Egyszerű és nagyszerű. Tálaljuk friss lepénykenyérrel.
Hozzávalók: / 2 adag

0.5 citromból nyert citromlé
2.5 ek olívaolaj
1 db padlizsán
75 g feta sajt
25 g fekete olajbogyó (mag nélküli)
3 szál kakukkfű
1.5 ek görög joghurt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, kb. ½ cm vastagságú szeletekre vágjuk. A citromlevet elkeverjük az olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a padlizsánra, jól elkeverjük, kb. 60 percet hagyjuk állni.
Az olajbogyót durvára vágjuk. A fetát elmorzsoljuk, hozzákeverjük a joghurtot, a letépkedett kakukkfűleveleket és az olajbogyót. Sóval, borssal ízesítjük.
A padlizsánt konyhapapírral szárazra itatjuk. Egy grill serpenyőt felforrósítunk, az olajjal kikenjük, majd a padlizsánszeleteket oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.
A padlizsánszeletek felét megkenjük a fetakrémmel, a maradék szeleteket a krémre helyezzük, enyhén rányomkodjuk.