Finom és különleges krémlevest készíthetünk, ha gyömbérrel fűszerezzük az ételt.
Hozzávalók: 
diónyi friss gyömbér
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg burgonya
60 dkg sárgarépa
2 evőkanál olaj
1,5 dl tejszín
só, bors

Elkészítés: 

Tisztítsuk meg a zöldségeket, kockázzuk fel. A gyömbért reszeljük le, a fokhagymát zúzzuk össze. A felforrósított olajon futtassuk meg a fokhagymát és a gyömbért, fél perc múlva adjuk hozzá a hagymát, majd a sárgarépát és a burgonyát, és pirítsuk meg. Ízlés szerint fűszerezzük, öntsük fel vízzel és lefedve főzzük 30 percig. Ezután turmixoljuk össze a levest, adjuk hozzá a tejszínt és szórjuk meg frissen őrölt rózsaborssal a tetejét.