Amennyiben pedig nem áll módunkban sárgabarackkal megsütni, akkor helyettesíthetjük szilvával is. Nagyon finom.
Hozzávalók:

22x32 cm-es tepsihez:
35 dkg liszt (Nagyi titka)
20 dkg vaj (vagy 15 dkg sertészsír)
10 dkg porcukor
1 db tojás (nagy)
1 evőkanál tejföl
1/2 csomag sütőpor
csipet só

a töltelékhez:
80 dkg kimagozott sárgabarack
10 dkg barna cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg darált dió a szóráshoz

az édes morzsához:
15 dkg liszt (Nagyi titka)
15 dkg hideg vaj
10 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat (v. zsírt) és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, adjuk hozzá a tojást és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Egy könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk.0)

Ezután nyújtsuk ki, és tegyük a sütőpapírral kibélelt tepsibe úgy, hogy pereme is legyen. (Én egy enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtottam ki, és a papírral együtt átemeltem a tepsibe.)

A kimagozott sárgabarackot vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat, majd keverjük össze, és hagyjuk legalább egy fél órát állni. (Közben keverjük át!)

A tepsiben lévő tésztát szórjuk meg a darált dióval, majd kanalazzuk rá a fűszeres sárgabarackot.

A liszthez adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, és a felkockázott hideg vajat, majd az ujjhegyünkkel nagyjából, hogy nagyobb darabos legyen morzsoljuk össze.

Ezután szórjuk rá a sárgabarack tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 160 fokon, 50 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A sütemény tésztája omlós, a töltelék jó szaftos, a tetején pedig ropogósra sült az édes morzsa.