Imádni fogod!
Hozzávalók:

3 db tojás
40 g kristály cukor
70 g puha vaj
70 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
70 g darált mák
40 g darált földimogyoró
a túrókrémhez
15 g zselatin
500 g tehéntúró
100 g porcukor
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
5 dl habtejszín
adíszítéshez
100 g friss szeder

Elkészítés:

A mákos alaphoz egy 26 cm-es kerek tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tojásfehérjéket pici sóval és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a 3 tojássárgát, a citromhéjat, a mákot, a mogyorót és végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk. A tortaformába öntjük a masszát, és 25-30 percig sütjük. (Ha kivettük a sütőből, össze fog esni, de ez nem baj.) 5 percig pihentetjük, levesszük róla a sütőpapírt.

A túrókrémhez a zselatint betesszük egy kis pohárba, és ráöntünk 1 dl vizet. A túrót szitán áttörjük (ez akár el is maradhat, csak akkor nem lesz annyira selymes a krém).

A zselatint mikróban 700 watton fél perc alatt felolvasztjuk. Hozzákeverünk 3 evőkanál túrót, aztán az egészet a maradék túróhoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán (fakanállal) beleforgatjuk a túrókrémbe.

Összeállítás: A tortaformát ismét kibéleljük sütőpapírral, alját és oldalát is. (Az oldalát könnyebb úgy, hogy a karima méretére vágott sütőpapír csík alá helyenként 1-1 pötty vajat teszünk.) Belehelyezzük a mákos alapot, rásimítjuk a túrókrémet. és 6-12 órára a hűtőbe tesszük.

A tetejét szederrel díszítjük.