Reggelire, tízóraira, uzsonnára, vacsorára, télen-nyáron ez a gombás-paradicsomos melegszendvics mindig aktuális!
Hozzávalók / 4 adag

1 ek olívaolaj
500 g csiperkegomba
1 közepes fej lila hagyma
4 dl paradicsomszósz
10 szelet bagett
150 g sajt (reszelt)
2 ek bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


Elkészítés

A felaprított lila hagymát olajon pirítsuk meg, és adjuk hozzá az apró kockákra vágott csiperkegombát.
Sózzuk, borsozzuk, nyomjuk bele a fokhagymát, és hintsük meg bazsalikommal.
Adjuk hozzá a natúr paradicsomszószt, majd forraljuk 1-2 percig. Ha már kicsit kihűlt, kenjük rá a bagettekre.
Tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal, és 180 fokon kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Ha valaki szeretné kicsit pikánsabbá tenni, a paradicsomszószba tehet csilit, vagy megbolondíthatjuk egy kis morzsolt csemegekukoricával.