A megmaradt sushi rizzsel szerettünk volna valamit kezdeni. Köretként és magában vacsira is klassz kaja. Valamilyen mártást el tudunk még képzelni hozzá, pl sajt-, sonka-, paradicsommártás.
Hozzávalók/ 4 adag

300 g rizs
2 db tojás
100 g sajt (reszelt)
1 tk só
1 kk bors
50 g gomba
50 g sonka
50 g csemegekukorica
2 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
5 dl napraforgó olaj



Elkészítés

Főzzük meg a rizst, és hagyjuk kihűlni.
Egy tálban keverjük össze a rizst, 2 db tojást, reszelt sajtot, sót és a borsot.
A tölteléket is készítsük el. Keverjük össze az apróra vágott gombát, sonkát, kukoricát (vagy ízlés szerint, amivel szeretnénk).
A rizsből csináljunk gombócokat, amit töltsünk meg.
A gombócokat forgassuk bele a felvert tojásba, utána a zsemlemorzsába.
Forró olajban süssük ki.
Melegen tálaljuk.