Mindenkinek ajánlom, aki szereti a ragadós, cuppanós kajákat.
Hozzávalók / 4 adag

1 kg sertésköröm
4 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
fűszerpaprika ízlés szerint (őrölt)
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 dl vörösbor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
1 ek gulyáskrém (ízlés szerint)
1 ek paprikakrém (piros arany, ízlés szerint)
1 kávéskanál ajvár (elhagyható)
60 dkg burgonya
3 ek napraforgó olaj


Elkészítés

A körmöket megtisztítjuk, majd olyan kis darabokra vágjuk,amilyenre csak lehet. (Lehetőleg csontszilánkok nélkül.)
A hagymát apró kockákra vágjuk, és nem túl bő zsiradékban, lassú tűznél megpároljuk. (Nem szabad gyorsan sütni, mert akkor nem fog szétesni a hagyma, és nem lesz szaftos a pörkölt, hanem úszkálni fog benne, ami nem túl étvágygerjesztő.)
Ha már eléggé megpárolódott a hagyma, akkor mellérakjuk a pirospaprikát, és felengedjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Felforraljuk, és beletesszük a paradicsomot, a zöldpaprikát, a sót, a borsot, a babérlevelet, a gulyáskrémet, a pirosaranyat és az ajvárból egy kiskanálnyit. Tovább forraljuk, amíg majdnem elfő az egész leve.
Ha már elfőtte a levét, belerakjuk a feldarabolt körmöket, és felengedjük vízzel, majd beleöntjük a bort.
Amíg fő, a krumplit meghámozzuk, és feldaraboljuk.
Addig főzzük, amíg a hús majdnem teljesen megfő, majd belerakjuk a krumplit, és ha szükséges, felengedjük még egy kevés vízzel, majd készre főzzük.