Gyermelyi tésztából is elkészíthető, de házi tésztából az igazi.
Hozzávalók / 4 adag

Pörkölthöz
1.2 kg egész csirke (darabolva)
10 dkg füstölt szalonna
2 dl fehérbor
3 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 közepes db paradicsom
1 közepes db paprika
1 kk majoranna (csapott)
1 késhegynyi köménymag
1 késhegynyi bors (őrölt)
2 ek fűszerpaprika (púpos)
só ízlés szerint
450 g tejföl
1 db tojás

Tésztához
4 db tojás
40 dkg finomliszt (amennyit a tojás felvesz)
1 kávéskanál só


Elkészítés

Pörkölthöz
A füstölt szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára sütjük.
A szalonnát félretesszük, és a zsírjában szalmasárgára dinszteljük a vöröshagymát.
A lábast félrehúzzuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, összekeverjük. Jöhet a hús, amit (többször kevergetve) fehéredésig pörkölünk, majd fűszerezzük (paprika, paradicsom, fokhagyma, stb.), visszarakjuk a pörcöt, és beleöntjük a fehérbort.
Fedő alatt készre főzzük.
Tésztához
A lisztből, tojásból, só hozzáadásával tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk, széles metéltre vágjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
Leöblítjük, leszűrjük.
Összesütés
A metélt tésztát egyenletesen elterítjük egy tepsi aljára. Rákanalazzuk a pörköltet, és a tojással, sóval összekevert tejfölt rálocsoljuk.
200 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és összesütjük (kb. 20-30 perc).