Mindig megpróbálok valami új dolgot kitalálni, illetve ha látok valami receptet, akkor átalakítani. Hát itt a rizzsel próbáltam variálni, mert igaz nekem a kedvencem, de a párom a krumplit jobban szereti. De elmondhatom, hogy ezután az étel után mind a tíz ujját megnyalta!
Hozzávalók / 4 adag

A csirkepörkölthöz
8 db csirkecomb
3 közepes fej vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint

A zöldséges-lecsós rizshez
5 db paprika
5 db paradicsom
25 dkg mexikói keverék (fagyasztott)
25 dkg rizs
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A csirkepörkölthöz a hagymát apróra összevágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát, jól összekavarjuk.
Ha ez megvan, akkor a csirkecombokat (én bőr nélkül szoktam) beletesszük, és adunk hozzá vizet, annyit, hogy ellepje a csirkecombokat, majd szép lassan félig lefedve, elkezdjük főzni. Amikor a hús megpuhult, és a víz is elfőtt róla annyira, hogy szaftos lett, akkor félretesszük a kész pörköltet.
A zöldséges-lecsós rizshez a fagyasztott zöldséget kis olajon megpároljuk, majd félretesszük.
A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk, és hozzáadjuk a sót, a borsot, a pirospaprikát, majd belekeverjük a közben felaprított paprikát és paradicsomot. Adunk hozzá kis vizet, majd ezt is félig lefedve, pároljuk , főzzük.
Ha ez kész van, akkor az előzőleg elkészített zöldséget hozzáadjuk, és még 3-4 percig a lángon hagyjuk. Majd kész.
Elkészítjük a rizst. Kis olajon megpíritjuk, majd hozzáadunk vizet, illetve sót, majd puhára főzzük.
Ha kész a rizs is, akkor összekeverjük a zöldséges lecsóval. Majd jöhet a tálalás!