A piacon vettem zöld és sárga cukkinit, a többi zöldség meg kolbász  volt itthon. Először cifrázni akartam, hogy elkezdem a hagyma dinsztelésével, majd. A végén mindent beraktam a serpenyőbe, s úgy ahogy volt, megfőztem.
Hozzávalók / 4 adag

2 közepes db cukkini (zöld)
1 közepes db cukkini (sárga)
1 db vöröshagyma
2 db újhagyma (zöldjével)
3 db újhagyma zöldje
2 gerezd fokhagyma
2 db paprika
1 db hegyes erős paprika
2 db chili
2 db paradicsom
3 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
1 késhegynyi fekete bors (őrölt)
1 teáskanál oregánó
20 dkg csípős kolbász (apátfalvi parasztkolbász)

Elkészítés

A hagymát, fokhagymát aprítjuk, a cukkiniket és az újhagymát szeleteljük, a paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomokat nyolcadoljuk.
Egy nagy serpenyőbe öntünk olajat, rádobjuk az összes hozzávalót (kolbász kivéve), fűszerezzük. Fedő alatt főzzük.
Közben felvágjuk a kolbászt, a serpenyőbe rakjuk.
Amikor minden megpuhult, tálalunk. Kenyérrel és vörösborral fogyasztjuk.