Igazi lusta, hétvégi recept - húsz perc munka, aztán mehet a sütőbe, az eredmény pedig egy mennyei, szaftos vasárnapi ebéd!
Hozzávalók / 6 adag

1.2 kg sertéscomb
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek sertészsír
10 szelet bacon
70 dkg burgonya

Elkészítés

A húst megmossuk és megtöröljük. A fokhagymát megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk.
Egy kisebb késsel mélyebb bemetszéseket ejtünk, és belenyomjuk a fokhagymadarabokat.
Ha kész, megszórjuk sóval és borssal, majd beledörzsöljük. A húst beborítjuk a baconszeletekkel.
Egy nagyobb tepsit kikenünk a zsírral, és beletesszük a húst. Beborítjuk fóliával, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Fél óra után levehetjük a hőfokot 180 fokra. Ha szükséges, önthetünk a hús alá 1-2 deci vizet.
A krumplit mossuk meg, és vágjuk kockára.
Újabb 30-40 perc múlva vegyük ki a húst a sütőből, szórjuk köré a krumplit, majd toljuk vissza a sütőbe, ezúttal azonban már fólia nélkül. Süssük még 30-40 percig, míg a krumpli megpuhul, és a bacon ropogós lesz.
Hagyjuk hűlni 10-20 percig, mielőtt felvágjuk.