A gyrost rengetegen szeretjük, és ha szeretnénk otthonunkban is elkészíteni, akkor ezzel a recepttel próbálkozhatunk, és így nem kell Görögországig, sőt a sarki gyros árusig se menni. Felesleges is azon vacillálni  hogy hol az igazi, mert ez a verzió ízélményben hozza azt, amit a büfékben már megszoktunk!
Hozzávalók / 3 adag

Marinád
1 dl olívaolaj
1 teáskanál római kömény (megpirítva)
1 teáskanál oregánó
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál fahéj
1 teáskanál só

Gyros
3 db csirke felsőcomb (kicsontozva)
3 db pita
1 nagy db paradicsom
1 közepes db lila hagyma
6 ek joghurtos salátaöntet (tzatziki)


Elkészítés

Marinád
Az összes hozzávalót egy kis tálkában összekeverjük.
Gyros
A marinádba rakjuk a húsokat, majd hűtőben minimum 20 percet állni hagyjuk, de természetesen minél tovább pácoljuk, annál ízletesebb lesz az egész.
A csirkecombokat bőrös felükkel lefelé kezdjük sütni, majd forgatjuk őket, és készre sütjük.
Csíkokra vágjuk, és tortilla lapba vagy pitába rakjuk.
Adunk hozzá paradicsom-szeleteket és lila hagymát, majd 1-2 kanál előre elkészített vagy vásárolt tzatzikit.
Az egészet alufóliába csomagoljuk, hogy meglegyen a büfés élmény, és már fogyaszthatjuk is!