Nem mindig sikerült a pörköltet rövid lével elkészíteni, mindig féltem, hogy odaég.
Hozzávalók / 4 adag

50 dkg marhahús (vagy bármilyen pörköltnek való hús)
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
1 ek fűszerpaprika (púpozott)
2 dl víz
só ízlés szerint
lestyán ízlés szerint (vagy petrezselyem)
2 szelet kenyér
1 ek mustár (ízlés szerint)


Elkészítés

Elkészítjük a pörköltet - szokás szerint - olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, majd összekeverjük a pirospaprikával, azonnal rátesszük a kockára vágott húst, fűszerezzük ízlés szerint, és felengedjük bőven vízzel.
Két szelet kenyér héját levágjuk, a szeleteket félbevágjuk, és vastagon megkenjük mustárral.
Amikor a hús félig megpuhult - de kb. annyi víz maradt még rajra, hogy ellepje -, akkor a kenyereket a mustáros felükkel lefelé ráborítjuk a pörköltre, és lefedve tovább főzzük.
Amikor elkészült, jól összekeverjük, és a választott körettel tálaljuk.