Gyermekkorom nagy kedvence. Én nokedlivel imádom, de párom "színes" tésztával kérte legutóbb. Tejfölös uborka salival kísérve a legfinomabb.
Hozzávalók / 4 adag

5 db csirke alsócomb
2 közepes db paradicsom
1 közepes db paprika
2 közepes db vöröshagyma
2 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 teáskanál fűszerpaprika
3 dl víz

Elkészítés

A csirkecombokat megmossuk, és a bőrüket lehúzzuk. (Mi nem szeretjük bőrösen.) A paradicsomnak lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk. A paprikát és a hagymát is felaprítjuk.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Kicsit összefőzzük, majd mehet bele a fűszerpaprika.
Hozzáadjuk a csirkecombot, és felöntjük vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük.
Amikor már megfőttek a csirkecombok, hozzáadjuk a tejfölt. Kicsit rotyogtatjuk még, és ha már szép sűrű, kész is.