A story olyan egyszerű, mint ennek a remek köretnek az Elkészítése. Számtalanszor készítünk sütőben sült húsok mellé "vele sült" burgonyát, ezek azonban ritkán elegendőek, mert a hús mellett már kevés a hely.
Hozzávalók / 4 adag
1.5 kg rózsaburgonya
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint

Sütőzsiradék
500 g pecsenyezsír

Elkészítés

A burgonyákat hámozzuk meg, majd hosszanti irányban vágjuk félbe.
Sózzuk, borsozzuk alaposan.
Sütőtepsiben osszuk el egyenletesen a pecsenyezsírt, majd erre tegyük a felezett burgonyákat.
Tegyük a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe. Félóra elteltével a burgonyákat forgassuk meg, és süssük további 30 percet. A sütés végeztével a burgonyákat szedjük egy külön tálra, így nem lesznek zsírosak.
Tetszés szerinti húsételhez adhatjuk köretként.