Aki akar, tehet a paprikás csirkéhez még tejfölt. Miután a finomfőzelék tejjel készült, én ezt nem tartottam szükségesnek. Persze, ha a csirkét nokedlivel tálaltam volna, biztos tejföl is került volna a csirkére.
Hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez
4 db csirke felsőcomb
1 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy db paradicsom
1 közepes db hegyes erős paprika
2 db chili
só ízlés szerint
1 teáskanál fekete bors (őrölt)
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
1 ek olívaolaj
1 dl vörösbor

A finomfőzelékhez
10 dkg zöldborsó
2 közepes db sárgarépa
0.5 közepes db karalábé
3 dkg vaj
1 csapott ek finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 dl tej


Elkészítés

A hagymát, fokhagymát aprítjuk, a paprikát, chilit, paradicsomot daraboljuk, a sárgarépát karikára, a karalábét kis kockára vágjuk.
Egy serpenyőben a hagymákat, paprikákat és a paradicsomot kevés olajon dinszteljük, rátesszük a csirkét, majd öntünk rá kevés vizet, fűszerezzük, s fedő alatt pároljuk. Időnként meglocsoljuk, öntünk hozzá vörösbort.
Levesszük a fedőt, s készre sütjük.
Közben egy másik edényben a zöldségeket kevés vajon dinszteljük, szórunk rá lisztet, majd fűszerezzük, öntünk rá kevés vizet, s megfőzzük. Öntünk hozzá kevés tejet.
Tálaláskor a tányérra teszünk kör alakban a főzelékből, középre helyezünk egy csirkecombot, rá egy chili paprikát.