Két vékony lap között a csokis, diós töltelék mennyei íz világot varázsolt. Olyan omlós, finom sütemény, ha beleharapsz, elolvad a szádban!

Hozzávalók

A tésztához:
33 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg zsír
5 ek. tej
pici só

A töltelékhez:
7 db tojás
27 dkg porcukor
20 dkg darált dió
3 ek holland kakaópor

Elkészítés:

A lisztet a vajjal, zsírral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk. A tésztában sem tojás, sem cukor nincs.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzá adjuk a tojás sárgákat. Tovább verjük,majd a kakaóporral elkevert diót hozzá keverjük.  23×38 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük.  Egyik darabot a tepsi méretére nyújtjuk és nyújtófára feltekerve a tepsibe helyezzük. A tölteléket ráöntjük.  A másik tésztát kissé nagyobbra nyújtjuk és a tölteléket befedjük vele. Megszurkáljuk villával.

175 fokra bemelegítjük a sütőt.  35 percig sütjük a süteményünket. Kissé kezd majd pirulni a teteje, ekkor már jó.  Különben kiszárad a sütemény belseje.  Amikor kihűlt tetszőlegesen felszeleteljük, porcukorral meghintjük a tetejét. Olyan omlós, finom sütemény, ha bele harapsz, elolvad a szájadban!

Jó étvágyat kívánok hozzá!