A házi szilvalekváros bukta felidézi gyermekkorunk ízeit. Ha valami igazán finomra vágysz, próbáld ki ezt a csodás receptet. Puha, ízletes és nem szárad ki.
1 kg liszt
1 kocka élesztő / 5 dkg/
1 ek cukor
csipet só
fél liter tej
3 ek tejföl
1 ek zsír
2 tojás sárgája
tölteléknek
szilva lekvár
Elkészítés
A lisztet nagy tálba szórom a közepébe morzsolom az élesztőt rá a cukrot szórom a langyos tejet ráöntöm hagyom ott felfutni kb fél óra. Beleteszem utána a zsírt és a tejfölt majd bedagasztom az egészet.
Pihentetem meleg helyen letakarva kb 1 órát. Után kinyújtom kisujjnyi vastagra és kockára vágom, megtöltöm lekvárral ami szilárd. Felgöngyölöm lazán. Kizsírozott magas falu tepsibe rakom megkenem tojás sárgájával megszórom vaníliás cukorral még meleg helyen pihentetem 20 percig 180 fokon kb 30 percig sütöm amíg szép pirosra sül. Jó étvágyat!
További receptek:
- Habos mámor, nem hiába kapta ezt a nevet!
- Finom vajas kekszes sütemény, ma készítettem először, de nem utoljára!
- Ma kenyeret sütöttem, nagyon könnyű, bátran fogjatok hozzá ti is!
- Csokis gesztenyés krémes, ebből szívesen megennék most egy szeletkét!
- Mákos meggyes rakott kifli, egy pillanat alatt elkészíthető édes finomság!
0 Megjegyzések