Ez aztán a finomság! Kellemesen savanykás, amely garantáltan a család kedvencévé válik. De el lehet készíteni cseresznyével, barackkal, málnával vagy meggyel is.

Hozzávalók

tésztához
2 tojás
1 pohár kefir
½ pohár étolaj
1 pohár cukor
1 pohár rétesliszt
1 pohár finomliszt
1 csomag sütőpor
1 cs. vaníliás cukor

krémhez
40 dkg szeder /lehet fagyasztott is/
0,5 l. habtejszín
10-15 dkg porcukor
pici citromlé
2. ek. étkezési zselatin
2 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:

A mérce a kefires pohár. A tojást a kétfajta cukorral a kefirrel az étolajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport,majd zsírozott, lisztezett tepsibe beleöntjük, 160 fokon tűpróbáig sütjük. Kb.15-20 perc. Félre tesszük, kihűtjük.

Ha friss szedret használunk, megmossuk, lecsepegtetjük /ha fagyasztott, akkor először kiolvasztjuk/, botmixerrel a kétfajta cukorral összetörjük. A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd a mikróba felolvasztjuk, kicsit kihűtjük és hozzáadjuk a szederkrémhez.

A habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét feldíszíthetjük ízlés szerint tejszínnel és szederrel.