Nálunk nagyon menő! Pillanatok alatt elkészül és pillanatok alatt el is fogy. Ettől egyszerűbben, gyorsabban nem is készíthető sütemény

Hozzávalók:

14 deka cukor
14 deka vaj
14 deka hámozott, darált mandula (mogyoró, vagy dió)
14 deka liszt
5 tojás
35 deka száraz tehéntúró
2 deka vaj
10 deka porcukor
2 tojás
csipetnyi só
3-4 deka tisztított mazsola
1 kanál porcukor

Elkészítése

A 14 deka cukrot, 14 deka vajat, 14 deka hámozott, darált mandulát (mogyorót, vagy diót), 14 deka lisztet és  3 tojás sárgáját jól összegyúrunk.

Fél órát pihenni hagyjuk, majd két tortalapot sütünk. Tepsibe téve is süthetjük . Ha a tészta megsült, 2 vagy 3 részbe vágjuk, a tepsi szélességétől függően.  35 deka száraz tehéntúrót szitán átpasszírozunk, 2 deka vajat  elkeverünk, 10 deka porcukorral hozzáadunk 2 tojás sárgáját és 2 tojás habját, csipetnyi sót, 3-4 deka tisztított mazsolát. Összekeverve a két tortalap közé tesszük, azután 2 tojás fehérjéből kemény habot verünk /el is maradhat, de akkor a tetejét porcukkoral szórjuk meg, ha elkészült/, 1 kanál porcukoral édesítve a sütemény tetejére kenjük. Darabos dióval beszórjuk, sütőben negyed órán át sütjük. Melegen is adhatjuk az asztalra. Tálalhatjuk csak porcukorral megszórva, úgy is nagyon finom...