Aprósütit nem csak ünnepi alkalmakra készíthetünk. Az Isler nálunk nagy kedvenc, ezért ha valami édességet kívánunk, örömmel elkészítem. Próbáljátok ki ti is.
a tésztához:
600 g finom liszt (ebből lehet 150 g darált vagy apróra vágott dió)
200 g vaj
100 g zsír
150 g porcukor
1 csipet só
1 tk fahéj
a töltéshez:
valamilyen savanykásabb lekvár (málna, ribizli előnyben, sárgabarack, meggy, bármi)
a mázhoz:
kb. 300 g olvasztott étcsokoládé (megéri magasabb kakaótartalmút választani, óriási különbség lesz végül)
Elkészítés
A lisztet a fűszerekkel és a hideg zsiradékokkal gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, összegyúrom, lefóliázva egy órát pihentetem.
Lisztezett felületen óvatosan fél centi vastagra nyújtom, kiszurkálom, papírral bélelt tepsire teszem a korongokat. 180-ra melegített sütőben 8-9 perc alatt megsütöm. A tepsin hagyom kihűlni, mert forrón könnyen deformálódik. Ha kihűlt, megtöltöm a lekvárral.
Összeragasztok két korongot. És olvasztott csokoládéba mártom.
Dermesztés után dobozba pakolom, és megpróbálok másnap reggelig várni. És erre kérem a környezetében lévőket is, mert mindenki jobb lesz. Komolyan.
0 Megjegyzések