Hozzávalók

1 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 darab burgonya
8 dkg tészta (kocka)
1 kk pirospaprika
1 darab zöldpaprika
10 dkg szalonna

Leírás

A vöröshagymát lereszeljük (vagy fokhagymanyomón átnyomjuk). A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A szalonnát pici kockákra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, a tepertőt kiszedjük. A zsírjára rátesszük a tésztát, megpirítjuk, majd a vöröshagymát is beletesszük. Kicsit átforgatjuk, félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel. Visszatesszük a tűzre, dobunk bele sót, ételízesítőt, friss paprikát, paradicsomot, beletesszük a tepertőt és a krumplikockákat, majd készre főzzük. Főzhetünk bele, kockára vágott, vegyes zöldséget is.