Különleges ízvilágú egyszerű ebéd, vacsika, melynek senki nem fog tudni ellenállni.

Hozzávalók 

A csirkéhez:
50-60 dkg csirkemell
sütéshez annyi vaj, hogy a húst félig lepje el
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál paradicsompüré
4 evőkanál darált dió
4 dl főzőtejszín
reszelt sajt

A körethez:
1 kg krumpli
10 dkg margarin
3 tojás
10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

A csirkemelleket félbe­vágjuk és sózzuk. Egy tepsi aljába rakjuk a vajat, bele­fektetjük a sós csirkemel­let, és 30 percig 150 fokon sütjük.

Amíg sül a hús, a hagy­mát karikára szeljük, a para­dicsompürét, a diót, a főző-tejszínt összekeverjük. Ha a hús megsült, rászórjuk a hagymakarikákat, ráöntjük a paradicsomos tejszínt, és sajtot reszelünk rá. 30 perc­re visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.

A burgonyát megfőzzük és áttörjük. Míg hűl, a tojá­sokat kettéválasztjuk, és a fehérjét sóval kemény hab­bá verjük. A tojások sárgáját, a vajat és a sajtot  alaposan összedolgozzuk. A burgonyás masszát a tojásfehérjével óvatosan összevegyítjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe nyom­juk, és 210 fokon 10-15 percig sütjük.

A csirkemell pe­csenyével együtt tálaljuk.